De traditionele kapsalon is in 2003 is bedacht door een Rotterdamse kapsalon eigenaar die deze bestelling zo vaak deed dat het een landelijke hype werd. De originele variant zit bommetje vol calorieën. Dat kan anders, zonder verlies van smaak! Zelfs de knoflooksaus is een treffer.. laat je verrassen door alle verschillende smaken en bites, een feestje in je mond!
Ingrediënten:
Recept voor 2 personen
Bereiding: 55 min.
- 400 gram zoete aardappel
- Plantaardige shoarma (Vivera, bakje 175 gram)
- 1 gele, 1 rode paprika
- klein zakje ijsbergsla
- ½ komkommer
- cherrytomaten (250 gram)
- 1 gele ui
- 40 gram geraspte kaas 30+
- 2 tl paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- peper
Knoflooksaus
- 150 ml magere yoghurt
- 2 el Remia Friteslijn
- halfvolle melk
- 1 teen knoflook
- flinke hand verse bieslook
- peper
Bereidingswijze:
Knoflooksaus
- Doe de yoghurt, de friteslijn en een scheutje melk in een schaaltje. Pers de knoflook, snipper de bieslook en voeg toe. Voeg peper naar smaak toe en roer goed door. Zet het schaaltje met knoflooksaus afgedekt in de koelkast.
Kapsalon
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de zoete aardappels, snijd ze in frietjes (met schil). Kook ze in laag water kort 1 minuut, giet af. Laat uitlekken.
- Snipper de ui fijn. Snijd de paprika’s in reepjes, de komkommer in plakjes, halveer de cherrytomaten.
- Doe de ijsbergsla, komkommer en tomaat in een schaaltje. Zet apart.
- Doe de frietjes in een kom, voeg de olijfolie, paprikapoeder en peper toe. Meng goed door.
- Gebruik een ovenschaal (of bakplaat) en leg hierin een vel bakpapier. Verdeel de frietjes erover en bak 5 minuten. Voeg hierna de uisnippers, paprikareepjes en de shoarma toe. Bak 20 minuten.
- Strooi de kaas erover en schuif de schaal nog enkele minuten terug in de oven.
- Serveer met de salade en zelfgemaakte knoflooksaus. Et voilà!
Eet smakelijk!