Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoen, toch? Heerlijk te combineren en comfort food ten top!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 50 minuten (waarvan 20 minuten oventijd)
- 500 gram kruimige aardappelen
- 800 gram pompoenblokjes (2 zakjes)
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 bosuitjes
- 250 gram kastanje champignons (1 bakje)
- 350 gram Vivera kruimgehakt (2 bakjes)
- 70 gram tomatenpuree
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- 100 ml halfvolle melk
- 25 gram pecannoten (verkruimeld)
- 4 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in 15-20 minuten.
- Kook de pompoenblokjes beetgaar in 12 minuten.
- Snijd de kontjes van de bosuitjes en doe deze weg. Snijd het overige witte en groene deel van de bosui in fijne ringetjes.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Pel en snipper de ui fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, bosui en knoflook 2 minuten.
- Voeg het gehakt en de champignons toe. Bak een paar minuten mee.
- Voeg dan de tomatenpuree toe. Vul het lege blikje met water (70 ml) en voeg toe, laat even paar minuten meekoken en roer goed door.
- Voeg de helft van de pompoenblokjes toe.
- Maak van de andere helft van de pompoenblokjes, de aardappelen en de halfvolle melk tezamen een fijne puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Neem een ovenschaal, doe eerst het gehaktmengsel erin. Strijk hierna de de puree erover.
- Garneer de bovenzijde met kaas en de pecannoten.
- Plaats 20 minuten in de oven. Et voilà!
Tip
Indien in huis: voeg dan een 1 tl gedroogde salie, rozemarijn of tijm door het gehaktmengsel.
Eet smakelijk!