Zoete aardappelburger

  • Avondeten
  • Recepten

Een knapperige burger die je in een handomdraai zelf maakt, vol textuur en smaak! Veel ingrediënten heb je gewoon al in huis en dat maakt deze burger niet alleen gemakkelijk en gezond, maar ook goedkoop. Een feestje in je mond samen met de home made tzatziki en ingelegde ui!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 25 min.

  • 4 harde broodjes volkoren
  • 400 gram kikkererwten (1 blik)
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 1 zak gemengde sla
  • 250 ml halfvolle yoghurt
  • 1 ei
  • 40 gram tarwemeel
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl paprikapoeder (gedroogd)
  • 1 tl komijn (gedroogd)
  • bosje verse peterselie
  • (appel)azijn
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de ui in fijne ringen. Doe deze in een kommetje en met een flinke scheut azijn. Roer door en zet weg.
  • Pel de knoflook en pers deze fijn. Snijd de ½ komkommer doormidden en schrap met een lepel het zachte deel eruit. Rasp de komkommer. Neem een schaaltje en voeg de knoflook, komkommer samen met een snuf peper toe aan de yoghurt. Zet de tzatziki even weg.

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en doe ze in een grote kom.
  • Was de zoete aardappel en rasp hem met schil. Zorg dat je een volle mok hebt en voeg deze toe aan de kom.
  • Breek er een ei in.
  • Voeg 40 gram tarwemeel toe.
  • Voeg een flinke bos fijngesneden peterselie toe samen met de oregano, paprikapoeder en komijn. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Neem een vork en prak ¾ van de kikkererwten fijn.

  • Kneed met je handen het mengsel. Vorm 4 burgers. Bestuif rondom met nog wat meel.
  • Verwarm in een koekenpan de olie en bak ze goudbruin en knapperig in ongeveer 12 minuten.
  • Serveer de burger met de sla, tzatziki en de ingelegde rode ui. Et voilà!

 

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten camping Recepten

Spaanse aardappeltortilla

Een gerecht dat typisch is voor de Spaanse keuken. En ook nog eens een simpele, gezonde maaltijd voor het hele...

Blog

Jodium in voeding: zet deze producten op je boodschappenlijst

In Nederland zit weinig jodium in de bodem, waardoor je dit mineraal van nature ook minder terugvindt in onze voedingsmiddelen....

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...

Avondeten Recepten

Pompoen ovenschotel

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoen, toch? Heerlijk te combineren en comfort food ten top! Ingrediënten Recept...