Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog verkrijgbaar t/m september, dus we nemen het er nog lekker van!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 25 min.
- 160 gram Vivera plantaardige kipstukjes (1 bakje)
- 500 gr kriel aardappelen
- 500 gram sperziebonen
- 2 rode uien
- 500 cherrytomaten
- 300 gr Apetina feta kaas 50% less fat
- bosje tijm en rozemarijn (vers of gedroogd)
- olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de sperziebonen goed af onder de kraan. Snijd vervolgens de puntjes eraf. Snijd hierna de bonen doormidden.
- Maak de krieltjes schoon onder stromend water. Snijd ze doormidden.
- Kook de sperziebonen en de krieltjes kort voor in 6 minuten. Giet af.
- Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
- Spoel de tomaten af, verwijder het kroontje en snij ze doormidden.
- Laat de feta kaas uitlekken en snijd de blokken in dobbelsteentjes.
- Neem een bakplaat, leg hierop een vel bakpapier. Leg hierop de krieltjes, sperziebonen, kipstukjes, tomaten, uienringen en feta kaas. Bestrooi met wat peper en zout. Voeg de tijm en rozemarijn (rits de blaadjes) toe en besprenkel met een beetje olijfolie. Hussel alles goed door elkaar. Plaats de plaat 20 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om. Et voilà!
Eet smakelijk!