Guilty-free pizza eten in het weekend of gewoon op een doordeweekse dag! Ja, je leest het goed! In deze pizzabodem zit 37% bloemkool verwerkt. Het is mijn favoriete bodem. Heerlijk zoet en crunchy. Kids love it! Er zijn talloze combinaties mogelijk. Ontdek het zelf!
Ingrediënten:
Recept voor 2 personen
Bereiding: 30 min.
- Magioni Bloemkool pizzabodem (2 stuks in verpakking) of huismerk Lidl Bloemkool pizzabodem
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje champignons
- 1/4e courgette
- 2 paprika’s
- 1 tomaat of 6 snoeptomaatjes
- 1 zakje rucola sla
- 1 blik of pakje passata (tomatensaus)
- 50 gr geraspte 30+ kaas of geraspte mozzarella
- òf 100 gr Apetina witte kaas 50% less fat
- Italiaanse kruiden (gedroogd)
- Sambal (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was en snijd alle groenten fijn.
- Doe 200 ml van de passata in een schaaltje. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Voeg gemalen peper en 2 tl Italiaanse kruiden toe. Roer door. Houd je van pittig? Voeg dan ook 1 el sambal toe.
- Verwarm de pizzabodems 2 minuten voor.
- Haal ze eruit. Bestrijk ze eerst met de tomatensaus en garneer ze met groenten naar keuze.
- Verkruimel als topping de Apetina erover of gebruik geraspte kaas. Garneer met nog wat Italiaanse kruiden en plaats de pizza’s 8-10 minuten in de oven. Bestrooi met rucola. Et voilà!
Voedingswaarde per bereide pizza (met 30+ kaas):
- Kcal: 586
- Eiwit: 27,4 gram
- Koolhydraten: 90,4 gram
- Vet: 10,5 gram
- Vezels: 11,5 gram
Eet smakelijk!