Tomatensoep is het allerlekkerste als deze van verse tomaten is gemaakt. Een makkelijk recept voor een heerlijk vers gemaakte tomatensoep in een nieuw jasje. En lekker dat-ie is! Heerlijk met ovenbroodjes erbij.
Ingrediënten:
Recept voor 5 personen (1300 ml soep)
Bereiding: 70 min.
- 1 kg (Romano)tomaten
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl Italiaanse kruiden
- flinke bos verse basilicum
- afbakbroodjes, 2 per persoon (ik heb ‘Kampioentjes’ ovenbroodjes gebruikt)
- 1 bakje zuivel spread light
- 1 groentebouillontablet met minder zout
- 500 ml water
- 4 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Neem een grote ovenschaal en strijk in met 1 el olijfolie.
- Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in tweeën. Leg ze in de ovenschaal met de gesneden kant naar boven.
- Pel de ui en snijd de ui in vieren. Haal de rokken uit elkaar en verdeel de ui over de ovenschaal.
- Plet de teentjes knoflook met de platte zijde van het mes en pel hierna de knoflook. Leg de teentjes op de ovenschaal.
- Strooi de Italiaanse kruiden erover en en flinke snuf peper.
- Sprenkel 3 el olijfolie erover (of gebruik een olie spray).
- Plaats de schaal 60 minuten in de oven.
- Haal de schaal na 1 uur eruit en plaats de ovenbroodjes erin volgens verpakking (pas temperatuur oven aan).
- Neem een grote soeppan met dikke bodem en voeg de ingrediënten uit de ovenschaal toe. Voeg de bouillontablet en 500 ml water toe. Voeg een flinke hand basilicum toe. Kook 10 minuten op laag vuur met deksel op de pan. Maal de soep fijn met een staafmixer.
- Schep de soep in de kommen en serveer de broodjes met zuivelspread erbij. Et voilà!
Eet smakelijk!