Creëer een heerlijk verwenmomentje als ontbijt of tussendoortje met deze gezonde wafels! Ook heerlijk als after workout proteïne snack. Je kunt de havermout vervangen door ieder andere graansoort, zoals spelt. Ik heb er een heerlijke fruittopping bijgemaakt. Kies wat je lekker vindt en maak jouw eigen twist!
Ingrediënten:
Recept voor 18 wafels (met het Wafelijzer hartwafels van Bestron)
Tijd: 20 min.
Kcal per wafel: 81 kcal (gelijk aan 1 boterham)
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 3 el johannesbroodsiroop (Sweetlife) of honing
- 240 gram havermout
- 130 ml magere Griekse yoghurt (of plantaardig)
- 50 ml halfvolle melk (of plantaardig)
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl Dr. Oetker Aroma Vanille (klein flesje)
- bakspray
Topping (optioneel):
- 50 ml magere Griekse yoghurt
- 1 schaaltje diepvries fruit (doosje met blauwe bes en framboos)
- 1 tl xylitol (Sweetlife)
- vers fruit en ongezouten noten naar keuze
Bereidingswijze:
- Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine of met een blender. Prak de banaan met een vork. Doe de banaan, ei, yoghurt, johannesbroodsiroop of honing, vanille aroma, kaneel en bakpoeder in een kom. Klop het beslag goed door.
- Spray het wafelijzer in met een beetje olie en verwarm hem eerst goed.
- Schep het beslag in het midden en sluit het wafelijzer. Bak 5 minuten per ronde. Het recept geeft beslag voor vier bakrondes.
- Leg de wafels na bereiding op een rooster om af te koelen.
- Optioneel: verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje met 1 el water en 1 tl xylitol. Serveer de wafel met een topping van yoghurt, (warm) fruit en een paar noten. Et voilà!
Eet smakelijk!