Snel gemaakt en de oven doet de rest. In no time heb jij deze maaltijd op tafel. Dit wordt smullen!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 40 minuten
- 700 gram aardappelen
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram Vegan rulstukjes AH (ander vegetarisch gehakt kan ook!)
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- Halfvolle melk
- 5 tomaten
- 800 ml passata (2 blikken Mutti)
- Honing
- Italiaanse kruiden (gedroogd)
- Verse peterselie
- Verse basilicum
- Tafelgoud van Verstegen (dit potje staat bij de kruiden, vervanging van zout)
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke partjes en kook ze 15 minuten. Giet af.
- Stamp de aardappelen hierna fijn met een flinke scheut halfvolle melk.
- Pel 1 ui en 2 tenen knoflook en snijd beide fijn.
- Verhit 2 el olijfolie en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt, 2 tl Italiaanse kruiden en een flinke snuf tafelgoud toe. Bak 4 minuten.
- Voeg de passata, de 30+ kaas, 1 el honing, een flinke hand gesneden verse peterselie en gemalen peper toe.
- Neem een grote ovenschaal of gebruik 2 kleinere. Schep de aardappelpuree op de bodem en verdeel gelijkmatig. Doe hier overheen de tomatensaus. Garneer met plakjes mozzarella, plakjes tomaat en wat vers gesneden basilicum en peper. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Et voilà!
Tip
Houd je van pittig? Voeg dat bij het bakken van het gehakt een eetlepel sambal toe!
Eet smakelijk!