Ovenschotel met gehakt

  • Avondeten
  • Camping-recepten
  • Recepten

Snel gemaakt en de oven doet de rest. In no time heb jij weer een maaltje gefikst. Dit wordt smullen!

In dit recept gebruik ik de Sweetlife Johannesbroodsiroop. Een licht zoete siroop met een lagere glycemische index en lagere caloriewaarde dan honing. De Sweetlife johannesbroodsiroop vind je online bij Picnic en www.puurmieke.nl

Ingrediënten:

Recept voor 4 personen

Bereiding: 40 min.

  • 700 gram aardappelen
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • 350 gram Vivera kruimgehakt
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 100 ml halfvolle melk
  • 800 ml passata (Mutti)
  • 2 el Sweetlife johannesbroodsiroop
  • Italiaanse kruiden
  • Tafelgoud van Verstegen (dit potje staat bij de kruiden, vervanging van zout)
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil en snijd de aardappelen in gelijke partjes en kook ze 15 minuten. Giet af.
  • Stamp de aardappelen hierna fijn, voeg de melk hierbij toe.
  • Pel en snipper de ui fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten.
  • Voeg het gehakt, 2 tl Italiaanse kruiden en een flinke snuf tafelgoud toe. Bak 4 minuten.
  • Voeg de passata, de 30+ kaas, de johannesbroodsiroop, een flinke hand gesneden verse peterselie en gemalen peper toe.
  • Neem een grote ovenschaal of gebruik 2 kleinere. Schep de aardappelpuree op de bodem en verdeel gelijkmatig. Doe hier overheen de tomatensaus. Garneer met plakjes mozzarella, plakjes tomaat en wat vers gesneden basilicum en peper. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Et voilà!

Tip:

  • Houd je van pittig? Voeg dat bij het bakken van het gehakt een eetlepel sambal toe!

Voedingswaarde per persoon:

  • Kcal: 500
  • Eiwit: 34,2 gram
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Vet: 15,1 gram
  • Vezels: 11,2 gram

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Zoete aardappelburger

Een knapperige burger die je in een handomdraai zelf maakt, vol textuur en smaak! Veel ingrediënten heb je gewoon al...

Avondeten Recepten

Geroosterde pompoen met groenteschijf

Met zijn nootachtige en zoete smaak is pompoen een veelzijdige groente, die zowel in hartige als zoete gerechten kan. Vandaag...

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...

Blog

Jodium in voeding: zet deze producten op je boodschappenlijst

In Nederland zit weinig jodium in de bodem, waardoor je dit mineraal van nature ook minder terugvindt in onze voedingsmiddelen....