Knolselderij is misschien niet de knapste uit het groenteschap, maar wel een van de smaakvolste! Met dit gerecht creëer je een fantastische vegetarische pita, waarbij je verrast wordt door de vele smaken. Een feestje in je mond!
Ingrediënten:
Recept voor 2 personen.
Tijd: 25 min.
- ½ knolselderij
- 2 el shoarma kruidenmix (Verstegen)
- 4 afbak volkoren pitabroodjes (pita’s 80 gram/stuk)
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- ijsbergsla (klein zakje)
- rode kool fijngesneden (klein zakje)
- 1 rode ui
- verse peterselie (plantje)
- 2 teentjes knoflook
- 3 el Remia friteslijn
- 3 el magere of halfvolle yoghurt
- 1 scheut witte wijnazijn
- olijfolie extra vierge
- olijfolie traditioneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor (volg aanwijzingen verpakking pita).
- Snijd de rode ui fijn en leg deze in een kommetje met de witte wijn azijn. Hoe langer je dit laat intrekken, hoe lekkerder.
- Schil de knolselderij en rasp/schaaf in dunne plakjes.
- Mix in een klein kommetje de knolselderij met de shoarma kruiden en roer het goed door elkaar.
- Doe de rode kool in een kom en breng op smaak met wat 1 el olijfolie (extra vergine) en peper.
- Snijd de komkommer en tomaat in plakjes.
- Verwarm een grote koekenpan met wat olijfolie (traditioneel) en bak de knolselderij op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Kleuren goudbruin, dan zijn ze goed!
- Roer in een kommetje de friteslijn, yoghurt, een flinke bos fijn gesneden peterselie en 2 geperste teentjes knoflook door elkaar.
- Verwarm de pitabroodjes (volg bereidingswijze verpakking).
- Snijd de pitabroodjes open en vul met de ijsbergsla, rode kool, knolselderij en de ingelegde rode ui. Voeg de knoflooksaus toe. Serveer met de tomaat en komkommer partjes. Et voilà!
Tip:
- Gebruik een mandoline voor het schaven van de knolselderij.
- Heb je een kleinere koekenpan, bak de knolselderij dan in 2 pannen.
Eet smakelijk!