Een gerecht dat typisch is voor de Spaanse keuken. En ook nog eens een simpele, gezonde maaltijd voor het hele gezin. Dat wordt een relaxt avondje. Lekker voor het avondeten met een salade ernaast of als tapas in kleine puntjes bij de borrel!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 20 min.
Benodigdheden: 1 of 2 koekenpannen met deksel
- 600 gram aardappelschijfjes (1 zak uit koeling, voorgegaard)
- paprika mix trio: 3 paprika’s kleur naar keuze
- 1 ui
- 1 prei
- 150 gram mais (klein blikje)
- 8 eieren
- peterselie
- zonnebloemolie
Salade voor erbij, bijv. gemengde sla, snacktomaatjes, komkommertjes met een dressing van olijfolie, balsamico en appelazijn.
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui fijn. Was en snijd de prei in fijne ringen. Was en snijd de paprika’s in reepjes. Doe de mais in een vergiet en spoel af.
- Pel en snipper de ui fijn. Was en snijd de prei in fijne ringen. Was en snijd de paprika’s in reepjes. Doe de mais in een vergiet en spoel af.
- Verhit 4 el zonnebloemolie in een grote koekenpan met dikke bodem tot deze goed heet is.
- Voeg de aardappels toe en bak circa 7 minuten.
- Klop intussen de eieren los in een grote kom en doe er een snuf peper bij. Voeg de aardappels eraan toe en meng goed door.
- Bak nu de ui, paprika, prei even kort 3 minuten in de pan en voeg als laatste de mais toe. Zet vuur uit. Voeg de groenten toe aan het aardappelmengsel en meng goed door.
- Je verdeelt nu het eiermengsel over twee koekenpannen of één grotere pan. Heb je maar één koekenpan? Dan bak je er eerst één, houd hem warm in de oven (150 graden), wanneer je de tweede hierna bakt.
- Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in 6 minuten gaar op laag vuur.
- Als het ei gestold is, kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken. Je gaat hem nu omdraaien. Gebruik een groot rond bord om de tortilla om te keren en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
- Garneer met peterselie. Serveer met een salade erbij. Et voilà!
Eet smakelijk!